Baštenski uređaji

Odaberite motorni trimer, baš onaj koji vama treba

Do skoro niko nije obraćao pažnju na korov oko kuće i na nepristupačnim delovima gde kosačica za travu ne može da dopre, trimeri su korišćeni za velike i visoke korove u koje kosačica ne može za zađe. Međutim danas motorni trimeri imaju široku primenu u svakom domaćinstu, zato danas postoje različiti tipovi trimera, od trimera sa elektro startom do kombinovanih, jačih i slabijih motornih trimera.

Kako odabrati pravi motorni trimer, baš onaj koji mi treba?

Jednostavno je, treba samo da znate u koje ćete svrhe koristiti taj trimer, ako vam treba trimer za trimerisanje trave koja je izrasla uz kuću ili neki stub, ogradu ili bedem, onda možete da kupite slabiji trimer ne jači od 2KS, a ako planirate da kosite neko žbunje i visoku travu, tada bi vam trebao malo jači motorni trimer koji može da izgura travu koju seče, u tom slučaju preporučujemo trimer preko 2KS.
Kao i za motorne testere tako i za motorne trimere snaga se izražava u konjskim snagama KS ili u kilovatima kW.

Dodaci za trimer

Svi motorni trimeri imaju više funkcija, u zavisnosti kakvu glavu zavrnete na kraj trimera, trimeri sa više konjskih snaga, preko 2KS, mogu da nose trokraki nož koji vrlo lako preseca čak i drvenasto rastinje i koristi se za terene koji su baš jako zarasli travom i drvenastim korovom… Uz svaki trimer dobijate glavu sa niti, koja se koristi za trimerisanje korova i trave ali nikako drvenastog korova, primetićete da već kod malo deblje stabljike korova nit neće obavljati posao kako teba. Uz trimere možete tražiti i dodatnu opremu kao što su glave sa lancem ili cirkularni nož i još mnogo drugih oblika i tipova glave trimera.

Brendiran ili kineski trimer?

Naravno, ovu priču ponavljamo u krug i svima je već jasno da uz brendirane trimere dobijate podršku, garanciju, servis, rezervne delove u slučaju kvara, ovlašćeni prodavac će vam takođe uvek pomoći pri odabiru trimera. Dok kod kineskih nebrendiranih trimera dobijate samo proizvod koji nije pouzdan. Mi u ponudi izdvajamo prolinetech motorne trimere koje možete pogledati kod nas na shopu ili u našoj radnji.