Baštenski uređaji

Održavanje motorne kosačice

Jedna jako bitna stvar kod svakog alata, a naročito motornih uređaja je upravo njihovo održavanje. Samim tim što motorni uređaji imaju pokretne mehaničke delove potrebno je posebno obratiti pažnju na održavanje. Mi ćemo danas pisati o održavanju kosačica za travu i šta je bitno da jedna dobra kosačica za travu poseduje.

Osnovno održavanje

Nikako nemojte zaboraviti ili zanemariti čišćenje kosačice nakon košenja. Talog trave u kućištu kosačice može izazvati ozbiljne posledice i vremenom će kućište sigurno početi da rđa, osim ako nije aluminijumsko kućište na kosačici. Znači obavezno uzmite neku špaklu i ostružite zalepljenu travu u kućištu kosačice.
Još jedna bitna stvar je da kosačicu za travu ne ostavljate napolju da kisne jer voda prolazi i kroz najmanju rupicu i to izaziva mnoge probleme, naročito ako dospe do goriva ili karburatora.
Savetujemo vam i da sa vremena na vreme pogledate filter vazduha na kosačici za travu i izduvate ga ili očistite, nemojte ga nikako prati benzinom ili nekom jako hemijom jer će ona početi da nagriza sunđer i nakon toga sunđer neće imati svoju funkciju, propustaće prašinu u motor i posle nekog vremena postoji mogućnost da će doći do kvara motorne kosačice, mi savetujemo da ako ne možete da ga izduvate kompresorom jednostavno ga operete pod mlazom vode i sačekate da se dobro osuši.

Redovan servis

Da li treba da napomenemo koliko je bitan servis kosačice za travu? Redovan servis produžuje vek trajanja kosačice, serviseri znaju tačno na koje stavke treba da obrate pažnju i ako uoče neki problem da ga otklone na vreme. Redovan servis pored kontrole uređaja podrazumeva i promenu ulja u motoru kosačice za travu, promenu ili čišćenje filtera za vazduh, oštrenje noža, podmazivanje sajli i ležaja u točkovima, podmazivanje pogona na kosačicama koje ga imaju i još nekoliko malih tajni koje samo serviseri smeju da znaju.

Benefiti naših kosačica koji olakšavaju održavanje

Naravno, ovu priču ponavljamo u krug i svima je već jasno da uz brendirane trimere dobijate podršku, garanciju, servis, rezervne delove u slučaju kvara, ovlašćeni prodavac će vam takođe uvek pomoći pri odabiru trimera. Dok kod kineskih nebrendiranih trimera dobijate samo proizvod koji nije pouzdan. Mi u ponudi izdvajamo prolinetech motorne trimere koje možete pogledati kod nas na shopu ili u našoj radnji.